Alex Berens

Sinds de start van Bad en Vloer ben ik verantwoordelijk binnen onze organisatie als Marketeer, hiervoor was ik al 2 jaar bezig in dezelfde branche waardoor ik een affiniteit had met veel van onze producten en merken. Tegenwoordig ben ik hard bezig om Bad en Vloer te laten goed te vertegenwoordigen op al onze online kanalen.

Interessant artikel? , deel het!

Alles over kokend water kranen

Geschreven door: Alex Berens

4,2 minuten leestijd

Wat verstaan we onder kokend water kranen?

Kokend water kranen zijn kranen die direct kokend water afgeven, zonder dat het water eerst opgewarmd moet worden. Dit kan handig zijn voor het maken van koffie, thee, instant soep of andere gerechten waarvoor kokend water nodig is. Er zijn verschillende types kokend water kranen beschikbaar, zoals kranen die in een keukenkastje geïnstalleerd worden, kranen die op een aanrecht geplaatst worden, en kranen die op een muur gemonteerd worden. Het is belangrijk om te overwegen hoeveel kokend water je gebruikt en hoeveel ruimte je hebt voordat je een kokend water kraan koopt.

De verschillende types kokend water kranen beschikbaar op de markt, zoals onderbouw, opbouw, en wandmontage:

Er zijn verschillende types kokend water kranen beschikbaar op de markt, elk met hun eigen unieke eigenschappen en voordelen. Hieronder vindt je een overzicht van de verschillende types:

  1. Onderbouw: dit type kokend water kraan wordt in een keukenkastje geïnstalleerd en de kraan steekt uit boven de aanrecht. Dit type is vaak goedkoper dan andere types, maar heeft minder ruimte voor opslag van bijvoorbeeld het waterreservoir.
  2. Opbouw: dit type kokend water kraan wordt op het aanrecht geplaatst en heeft een groter waterreservoir dan de onderbouw variant. Dit maakt het type geschikt voor gebruik in grote huishoudens of bedrijven.
  3. Wandmontage: dit type kokend water kraan wordt op een muur gemonteerd en heeft vaak een groot waterreservoir. Dit maakt het type geschikt voor gebruik in grote huishoudens of bedrijven. Het nadeel van deze variant is dat het vaak duurder is dan andere types

Het is belangrijk om te overwegen hoeveel kokend water je gebruikt en hoeveel ruimte je hebt voordat je een kokend water kraan aanschaft. Er zijn ook modellen beschikbaar met meerdere uitloop of een verstelbare uitloop.

Het verschil tussen een kokend water kraan en een instant waterkoker:

Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen een kokend water kraan en een instant waterkoker:

  1. Bron van warm water: een kokend water kraan geeft direct kokend water af, terwijl een instant waterkoker water opwarmt tot het kookpunt. Dit betekent dat een kokend water kraan sneller toegang geeft tot kokend water, maar ook meer energie verbruikt.
  2. Plaatsing: een kokend water kraan wordt geïnstalleerd in de keuken, terwijl een instant waterkoker een losstaand apparaat is dat op een aanrecht geplaatst kan worden.
  3. Capaciteit: kokend water kranen hebben vaak een grotere capaciteit voor het opslaan van kokend water dan instant waterkokers, waardoor ze geschikter zijn voor gebruik in grote huishoudens of bedrijven.
  4. Design: kokend water kranen zijn vaak geïntegreerd in het keukenontwerp, terwijl instant waterkokers zijn vaak ontworpen als losstaand apparaat.
  5. Gebruik: een kokend water kraan is geschikt voor dagelijks gebruik, terwijl een instant waterkoker vooral gebruikt wordt voor het maken van een kop thee of koffie.

De kosten van het aanschaffen en onderhouden van een kokend water kraan:

De kosten van het aanschaffen en onderhouden van een kokend water kraan kunnen variëren afhankelijk van het type kraan, de merknaam en de plaats van aankoop. Een gemiddelde onderbouw kokend water kraan kan variëren van een paar honderd euro tot ongeveer een duizend euro. Een opbouw of wandmontage kokend water kraan zal vaak duurder zijn.

Naast de aankoopprijs zijn er ook kosten voor het installeren van de kraan. Als de kraan geïnstalleerd moet worden door een professionele loodgieter, kan dit extra kosten met zich meebrengen.

Het onderhoud van een kokend water kraan is meestal beperkt tot het regelmatig schoonmaken van de kraan en het vervangen van eventuele onderdelen die defect raken. Deze onderhoudskosten kunnen variëren afhankelijk van het type kraan en de frequentie van gebruik.

Het is aan te raden om de garantie– en onderhoudsvoorwaarden van de kokend water kraan te lezen voordat je een aankoop realiseert, om er zeker van te zijn dat jouw aankoop binnen je budget past en je de juiste keuze maakt.

De veiligheidsfuncties van kokend water kranen, zoals oververhittingsbeveiliging en automatische uitschakeling:

Kokend water kranen zijn uitgerust met verschillende veiligheidsfuncties om te voorkomen dat het water te heet wordt en om te zorgen dat de kraan automatisch uitschakelt wanneer er gevaarlijke situaties optreden.

Oververhittingsbeveiliging: dit is een functie die ervoor zorgt dat het water niet te heet wordt. De kraan is uitgerust met een temperatuurregelaar die ervoor zorgt dat het water niet boven een bepaalde temperatuur komt. Dit kan je volledig zelf instellen.

Automatische uitschakeling: dit is een functie die ervoor zorgt dat de kraan automatisch uitschakelt wanneer er gevaarlijke situaties optreden, zoals als de kraan te lang open staat of als er iets misgaat met de temperatuurregelaar. Dit helpt te voorkomen dat het water te heet wordt en voorkomt ongevallen.

Bad en Vloer

Een ruim assortiment met top merken voor uw badkamer, nieuwsgierig?
Bekijk onze webshop of maak gebruik van onze laagste prijs garantie door middels van een offerte check!