Alex Berens

Sinds de start van Bad en Vloer ben ik verantwoordelijk binnen onze organisatie als Marketeer, hiervoor was ik al 2 jaar bezig in dezelfde branche waardoor ik een affiniteit had met veel van onze producten en merken. Tegenwoordig ben ik hard bezig om Bad en Vloer te laten goed te vertegenwoordigen op al onze online kanalen.

Interessant artikel? , deel het!

Alle feitjes en weetjes op een rij over badkamertegels!

Geschreven door: Alex Berens

4,4 minuten leestijd

Badkamertegels

Badkamertegels zijn een belangrijk onderdeel van de badkamer decoratie. Ze zijn beschikbaar in een breed scala van stijlen, maten, kleuren en materialen. In deze blog leggen we uit waar je op moet letten bij het betegelen van jouw badkamer, wat de kosten ongeveer zijn, welke tegels geschikt zijn voor in de badkamer en onderhoud wat erbij komt kijken.

Welke tegels zijn geschikt voor een badkamer?

Er zijn verschillende soorten tegels die geschikt zijn voor gebruik in een badkamer. Hieronder staan een paar van de meest geschikte opties:

 1. Keramische tegels: Dit zijn een van de meest populaire keuzes voor badkamers, omdat ze duurzaam zijn, gemakkelijk schoon te maken zijn en in verschillende stijlen en kleuren beschikbaar zijn.
 2. Porseleinen tegels: Deze zijn gemaakt van fijnere klei dan keramische tegels en zijn daarom harder en minder poreus. Porseleinen tegels zijn uitermate geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes, omdat ze niet absorberen en minder gevoelig zijn voor vlekken.
 3. Natuursteen tegels: Zoals marmer en graniet, zijn duurzaam en bieden een unieke en luxueuze uitstraling. Natuursteen tegels zijn echter duurder dan keramische of porseleinen tegels en vereisen meer onderhoud.
 4. Glas tegels: Deze zijn stijlvol en eenvoudig te reinigen, maar kunnen gevoelig zijn voor beschadiging en krassen.
 5. Mozaïek tegels: Deze kleine tegeltjes zijn geschikt voor accenten of een bepaald patroon in jouw badkamer, maar kunnen moeilijker te reinigen zijn en duurder zijn dan grotere tegels.

Houd er wel rekening mee dat de gekozen tegels enigszins slip-proof moeten zijn, zodat er geen ongelukken gebeuren in de badkamer.
Het is aan te raden om professioneel advies te vragen aan een architect of een tegelzetter alvorens een aankoop te doen. Wij kunnen je helpen bij het maken van een keuze die past bij jouw persoonlijke stijl, budget en de omstandigheden van jouw badkamer. Open gerust de chat, dan kunnen wij je proactief adviseren!

Wat kost het betegelen van een badkamer ongeveer?

De kosten voor badkamertegels kunnen variëren afhankelijk van het soort tegel, de grootte en de kwaliteit. Gemiddeld genomen kan een vierkante meter badkamertegel tussen de €25 en €100 kosten, met een brede variatie in prijzen afhankelijk van het soort tegel en de kwaliteit. Bijvoorbeeld, standaard ceramische tegels zijn vaak goedkoper dan natuursteen of mozaïektegels.

Een kleine badkamer kost tussen de €1.000 en €3.000, terwijl een grote badkamer tot €10.000 of meer kan kosten. Het is het beste om offertes op te vragen bij verschillende aannemers om een precieze prijs te krijgen. Nog geen aannemer? Open onze chat voor de scherpste prijzen!

Waar moet je op letten bij het kopen van badkamertegels?

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij het kopen van badkamertegels, hieronder een aantal belangrijke:

 1. Waterbestendigheid: Badkamertegels moeten waterbestendig zijn en in staat zijn om vocht en vlekken te weerstaan. Kijk daarom voor tegels die specifiek geschikt zijn voor gebruik in een badkamer.
 2. Slip-proof: Dit is een belangrijk aspect om te overwegen, vooral in een badkamer waar de vloer vaak nat is. Kijk daarom voor tegels met een antislip afwerking of kies voor een tegel met een ruwe of gegroefde textuur.
 3. Onderhoud: Bedenk hoeveel onderhoud je bereid bent om te doen voordat je een beslissing neemt over welke tegels je wilt kopen. Sommige tegels zijn gemakkelijker te reinigen dan andere.
 4. Stijl: Kies tegels die passen bij je persoonlijke stijl en de stijl van je badkamer. Er zijn veel verschillende stijlen en kleuren van tegels beschikbaar, van moderne tot traditionele.
 5. Budget: Bedenk hoeveel je bereid bent te besteden aan tegels voordat je een beslissing neemt. Natuursteen tegels zijn vaak duurder dan keramische of porseleinen tegels, bijvoorbeeld.
 6. Professional advies: Het is altijd aan te raden om professioneel advies te vragen aan een architect of een tegelzetter alvorens een aankoop te doen. Zij kunnen je helpen bij het maken van een keuze die past bij je persoonlijke stijl, budget en de omstandigheden van je badkamer. Heb je nog geen tegelzetter? Open de chat, dan kunnen wij kijken welke tegelzetter het best jouw klus kan uitvoeren. Gegarandeerd de scherpste prijzen, doe de offerte check!

Rekening houden met snijverlies van tegels!

Snijverlies is de hoeveelheid materiaal die verloren gaat tijdens het snijden van tegels. Dit komt vaak voor bij het passend maken van tegels in een ruimte die niet precies recht is, of bij het maken van afwijkende vormen of groottes. Het is aan te raden om altijd een beetje extra tegels te bestellen om ervoor te zorgen dat er voldoende materiaal beschikbaar is voor eventueel snijverlies.

Er zijn een aantal manieren om snijverlies te minimaliseren, zoals het gebruik van grotere tegels, het aanpassen van de tegels om specifieke afmetingen te passen, en het plannen van de lay-out van de tegels zorgvuldig. Sommige leveranciers kunnen ook een snijverlies-factor opnemen in hun prijzen. Bad en Vloer staat garant voor de scherpste prijzen, inclusief het snijverlies-factor.

Bad en Vloer

Een ruim assortiment met top merken voor uw badkamer, nieuwsgierig?
Bekijk onze webshop of maak gebruik van onze laagste prijs garantie door middels van een offerte check!