Alex Berens

Sinds de start van Bad en Vloer ben ik verantwoordelijk binnen onze organisatie als Marketeer, hiervoor was ik al 2 jaar bezig in dezelfde branche waardoor ik een affiniteit had met veel van onze producten en merken. Tegenwoordig ben ik hard bezig om Bad en Vloer te laten goed te vertegenwoordigen op al onze online kanalen.

Interessant artikel? , deel het!

Hoe bespaar je meer water tijdens jouw bezoek in de badkamer?

Geschreven door: Alex Berens

3,3 minuten leestijd

Waterbesparing in jouw badkamer, waarom het zo belangrijk is:

Waterbesparing in de badkamer is van groot belang om te helpen bij het besparen van energie en het verminderen van de waterrekening. Er zijn veel manieren om water te besparen in de badkamer, van het installeren van waterbesparende technologie tot het aanpassen van jouw dagelijkse gewoonten.

Een van de eenvoudigste manieren om water te besparen in de badkamer is door het installeren van een douchekop met waterbesparende technologie. Deze douchekoppen zijn ontworpen om minder water te gebruiken, terwijl ze nog steeds een krachtige straal leveren. Dit kan leiden tot een besparing van tot 50% op je waterrekening.

Een andere manier om water te besparen in de badkamer is door het gebruik van een dubbele spoel toilet. Dit type toilet heeft een knop of hendel waarmee je kunt kiezen voor een volle spoel of een gedeeltelijke spoel, afhankelijk van de situatie. Dit kan leiden tot een besparing van tot 20% op je waterrekening.

Inbouw waterbesparende kranen zijn ook een geweldige manier om water te besparen in de badkamer. Deze kranen zijn ontworpen om minder water te gebruiken dan traditionele kranen.

Tot slot, het monitoren van jouw waterverbruik in de badkamer kan je helpen bij het identificeren van gebieden waar je water kunt besparen. Door het bijhouden van jouw waterrekening en het vergelijken met de afgelopen maanden, kun je zien waar je water bespaart of juist te veel verbruikt.

Douchekop met waterbesparende technologie:

Een douchekop met waterbesparende technologie is een slimme oplossing om water te besparen in de badkamer. Deze douchekoppen zijn ontworpen om minder water te gebruiken dan traditionele douchekoppen, terwijl ze nog steeds een krachtige straal leveren.

Er zijn verschillende soorten douchekoppen met waterbesparende technologie beschikbaar, zoals low flow douchekoppen en aeratie douchekoppen. Low flow douchekoppen gebruiken minder water dan traditionele douchekoppen, terwijl aeratie douchekoppen lucht toevoegen aan het water, waardoor het gevoel van een krachtige straal behouden blijft met minder waterverbruik.

Het installeren van een douchekop met waterbesparende technologie kan leiden tot een significante besparing op je waterrekening. Sommige douchekoppen kunnen zelfs leiden tot een besparing van tot 50% op je waterrekening.

Het is ook belangrijk om te overwegen dat douchekoppen met waterbesparende technologie niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee.

Dubbele spoel toilet: hoe het werkt en hoeveel water het bespaart:

Een dubbele spoel toilet is een toilet met twee knoppen of hendels, een kleinere voor een kleinere hoeveelheid water en een grotere voor een grotere hoeveelheid water. De kleinere knop of hendel gebruikt minder water dan de grotere knop of hendel, waardoor het waterverbruik van het toilet wordt verminderd. Dit kan tot wel 50% waterbesparing opleveren in vergelijking met een enkele spoel toilet. Dubbele spoel toiletten zijn een effectieve manier om water te besparen en bijdragen aan een duurzamere levensstijl.

Gebruik van een waterbesparende kraan:

Er zijn verschillende manieren waarop je een waterbesparende kraan kunt gebruiken in jouw badkamer. Een van de meest populaire opties is het installeren van een kraan met een beperkte hoeveelheid waterstroom, debiet noemen we dit. Dit kan worden bereikt door middel van een ingebouwde beperker of een losse beperker die op de kraan wordt geplaatst.

Een andere optie is het gebruik van een infraroodsensor kraan die alleen water geeft als er iemand onderstaat, dit helpt om onbedoelde waterverspilling te voorkomen.

Er zijn ook kranen beschikbaar die speciaal zijn ontworpen om water te besparen tijdens het wassen van handen of tandenpoetsen, deze kranen hebben vaak een knop of hendel waarmee de waterstroom tijdelijk kan worden uitgeschakeld.

Het is belangrijk om te onthouden dat, naast het installeren van een waterbesparende kraan, ook goede waterbesparende gewoonten kan helpen om de waterkosten te verlagen.

Bad en Vloer

Een ruim assortiment met top merken voor uw badkamer, nieuwsgierig?
Bekijk onze webshop of maak gebruik van onze laagste prijs garantie door middels van een offerte check!