Alex Berens
Als marketeer bij Bad en Vloer ben ik mede verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van creatieve strategieën om onze producten en diensten op de best mogelijke manier bij onze klanten onder de aandacht te brengen. Sinds de start van het bedrijf werk ik nauw samen met het team om onze merkidentiteit te versterken en onze zichtbaarheid te vergroten via verschillende kanalen. Mijn hedendaagse taken omvatten onder andere het uploaden en optimaliseren van de artikelen, orderverwerking & customer service.
Waarom inloopdouches dé trend zijn in 2023
Geschreven door: Alex Berens
3,8 minuten leestijd
Wat is een inloopdouche?
Een inloopdouche is een douche die geen afscheiding heeft tussen de douche en de rest van de badkamer. Dit betekent dat er geen douchegordijn of glazen scheidingswand is en dat je direct vanuit de badkamer de douche in kunt lopen. Inloopdouches zijn populair vanwege hun moderne uiterlijk en het gebrek aan barrières, wat ze geschikt maakt voor mensen met beperkte mobiliteit.
Ze zijn ook makkelijker te onderhouden dan traditionele douches omdat er geen randen of hoeken zijn waar vuil en schimmel kunnen ontstaan. Inloopdouches kunnen echter ook een uitdaging zijn om te installeren omdat ze een perfecte afwatering vereisen om te voorkomen dat water op de vloer terechtkomt.
Waar moet ik op letten bij een inloopdouche?
Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je overweegt om een inloopdouche te installeren:
1. Waterdichtheid: Een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten bij een inloopdouche is of het goed waterdicht is. Het is belangrijk om een professionele aannemer te vragen om de douche te installeren om ervoor te zorgen dat het goed afgedicht is en dat er geen waterlekkage optreedt.
2. Drainage: Omdat er geen afscheiding is tussen de douche en de rest van de badkamer, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er een goede afwatering is. Het is (vanzelfsprekend) aan te raden om een afvoer te installeren die is ontworpen voor gebruik in inloopdouches.
3. Ventilatie: Het is belangrijk om voldoende ventilatie te hebben in een inloopdouche om te voorkomen dat er schimmel of vochtproblemen optreden. Zorg ervoor dat er een raam of ventilator in de badkamer is of overweeg om een mechanische ventilatie te installeren. Niemand wil ten slotte een badkamer met groene plekjes op de muur of plafond.
4. Oppervlakte: Als je een inloopdouche installeert, moet je ervoor zorgen dat je genoeg ruimte hebt om comfortabel te kunnen douchen. Het is belangrijk dat je genoeg bewegingsvrijheid hebt en dat je niet tegen de wanden of het plafond stoot.
5. Vloerafwerking: Bij een inloopdouche is het belangrijk om te kiezen voor een vloerafwerking die niet glad is en goed grip biedt. Dit kan helpen om te voorkomen dat je uitglijdt en valt. Kies bijvoorbeeld voor een vloerafwerking met een antisliplaag of voor tegels met een ruw oppervlak. Een simpele antislip badmat kan de truc ook al doen, mits deze mooi in kleur valt met de rest van jouw doucheruimte.
Wat kost een inloopdouche ongeveer?
De kosten voor een inloopdouche kunnen erg variëren, afhankelijk van de grootte van de ruimte, de materialen die worden gebruikt en de complexiteit van de installatie. Een eenvoudige inloopdouche met standaard materialen en eenvoudige installatie zou ongeveer tussen de €450 en €1250 kosten. Dit is een indicatie prijs, afhankelijk van je locatie, kosten van arbeid en materialen zal het kunnen afwijken. Het is verstandig om contact op te nemen met een plaatselijke aannemer of tegelzetter voor een gedetailleerde offerte op maat.
Welke materialen zijn geschikt voor het maken van een inloopdouche en hoe beïnvloeden deze de prijs van het eindproduct?
Er zijn een aantal verschillende materialen die geschikt zijn voor het maken van een inloopdouche, en elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen en invloed op de prijs van het eindproduct.
1. Textiel beton: Dit materiaal is duurzaam, sterk en gemakkelijk schoon te houden. Het kan worden gegoten in een gewenste vorm en is daardoor flexibel in ontwerp. Het is ook relatief betaalbaar
2. Glas: Inloopdouches gemaakt van glas zijn modern en elegant, maar ook duurder dan andere opties. Glas kan worden gegraveerd, gebogen of gekleurd, waardoor er veel creatieve mogelijkheden zijn.
3. Natuursteen: Dit materiaal is erg duurzaam en kan jaren mee gaan. De tegels zijn makkelijk te reinigen en het materiaal heeft een luxueuze uitstraling. Natuursteen is een van de duurste opties
4. Keramiek: Dit materiaal is erg betaalbaar en verkrijgbaar in een breed scala van kleuren, maten en texturen. Keramische tegels zijn ook makkelijk te onderhouden.
Het is belangrijk om in overweging te nemen dat de prijs van een inloopdouche ook afhankelijk is van de grootte en de complexiteit van de installatie, naast de keuze van materiaal. Mocht je er niet uitkomen, aarzel niet om de chat te openen op onze pagina, dan helpen we je graag!