Alex Berens

Sinds de start van Bad en Vloer ben ik verantwoordelijk binnen onze organisatie als Marketeer, hiervoor was ik al 2 jaar bezig in dezelfde branche waardoor ik een affiniteit had met veel van onze producten en merken. Tegenwoordig ben ik hard bezig om Bad en Vloer te laten goed te vertegenwoordigen op al onze online kanalen.

Interessant artikel? , deel het!

Alles over kalkaanslag

Geschreven door: Alex Berens

2,4 minuten leestijd

Wat is kalkaanslag?

Iedereen krijgt er wel een keer mee te maken: kalkaanslag. Het komt voor in bijna iedere badkamer en het is een probleem die je vroegtijdig tegen moet gaan om erger te voorkomen. Kalkaanslag vormt zich wanneer water opdroogt. Op de oppervlakte waar het water opdroogt, blijven deeltjes achter en dit noemt men kalk. Het is zichtbaar als een doffe glans over jouw badkamerproducten en in grote hoeveelheden is dit zeer lastig te verwijderen. In enkele regio’s van ons land zit er van nature meer kalk in het water dan andere regio’s waardoor sommige huishoudens er meer last van hebben.

Waar ontstaat kalkaanslag?

Kalkaanslag vormt zich op plekken waar water te vinden is. Dit kan zijn in of rondom leidingwerken, douchedeuren, tegels, kranen, de douchekop en andere onderdelen. Dit is natuurlijk erg vervelend, zeker als dit zich langere tijd ophoopt want dan kan het een serieus probleem worden. In de ergste gevallen is er onherstelbare schade. Lees snel verder in de volgende twee alinea’s hoe je kalkaanslag voorkomt en bestrijdt:

De beste manier om kalkaanslag te voorkomen:

Je versnelt het proces van kalkaanslag wanneer je warm water gebruikt in jouw badkamer. Spoel daarom na het douchen je douche even na met koud water. Hiermee verklein je de kans op verdamping en afzetting van kalk. Ook raden wij aan om de oppervlakte af te drogen om de kans op kalk nihil te houden. Wij kunnen ons voorstellen dat je hier wellicht niet altijd tijd voor hebt. Wij adviseren om dan één keer per week een mengsel te maken van vloeibare groene zeep en water. Spuit jouw douche (of bad) met het mengsel in, laat het een kwartiertje intrekken en spoel het vervolgens na met koud water.

Wil je kalkaanslag liever groots aanpakken, wat best prijzig kan zijn, dan is een waterontharder de perfecte keuze. Een waterontharder filtert de bestandsdelen uit water die voor kalk zorgen. Let goed op bij het installeren, want het onjuist installeren kan zorgen voor gezondheidsproblemen.

Hoe bestrijd je kalkaanslag?

Afhankelijk waar het kalkaanslag zit en in welke hoeveelheid, is het in de meeste gevallen nog te bestrijden. Draait jouw kraan of douchethermostaat lastig open of komt er minder water uit dan normaal, dan zit er zeer waarschijnlijk kalkaanslag op het binnenwerk. Je kunt dit makkelijk verwijderen door het binnenwerk vijftien minuten in azijn te laten weken. Is het aan de buitenkant verkalkt? Dan raden wij Commandant Cleaner 4 aan om te gebruiken. Gebruik een klein beetje, want anders beschadigt het jouw badkamer product.

Bad en Vloer

Een ruim assortiment met top merken voor uw badkamer, nieuwsgierig?
Bekijk onze webshop of maak gebruik van onze laagste prijs garantie door middels van een offerte check!