Alex Berens

Sinds de start van Bad en Vloer ben ik verantwoordelijk binnen onze organisatie als Marketeer, hiervoor was ik al 2 jaar bezig in dezelfde branche waardoor ik een affiniteit had met veel van onze producten en merken. Tegenwoordig ben ik hard bezig om Bad en Vloer te laten goed te vertegenwoordigen op al onze online kanalen.

Interessant artikel? , deel het!

Alles over keramiek

Geschreven door: Alex Berens

4,7 minuten leestijd

Wat is keramiek?

Keramiek is een hard, duurzaam materiaal dat wordt gemaakt door het bakken van klei en andere minerale grondstoffen op hoge temperaturen. Het wordt al duizenden jaren gebruikt voor een verscheidenheid aan doeleinden, van het maken van gebruiksvoorwerpen zoals potten en borden tot het bouwen van huizen en andere gebouwen.

Er zijn veel verschillende soorten keramische materialen, zoals steengoed, porselein, aardewerk en keramische composieten. Elk van deze materialen heeft unieke eigenschappen en wordt gebruikt voor verschillende doeleinden. Steengoed bijvoorbeeld is een hard, duurzaam materiaal dat wordt gebruikt voor het maken van vloertegels en dakbedekking. Porselein aan de andere kant is een fijn en delicaat materiaal dat wordt gebruikt voor het maken van kunstvoorwerpen en badkamerproducten.

Keramische tegels:

Keramische tegels zijn een populair materiaal voor vloeren en wanden in de badkamer, keuken en andere ruimten. Dit komt omdat ze duurzaam, waterbestendig en gemakkelijk te onderhouden zijn. Keramische tegels zijn gemaakt van klei en andere minerale grondstoffen die worden gebakken op hoge temperaturen. Hierdoor krijgen ze hun hardheid en duurzaamheid.

Er zijn veel verschillende soorten keramische tegels beschikbaar, variërend van eenvoudige witte tegels tot gekleurde en gemarmerde tegels. Ze zijn beschikbaar in verschillende maten en vormen, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan ontwerpideeën. Ook zijn er tegels beschikbaar met antislip eigenschappen, wat bijdraagt aan de veiligheid in de badkamer.

Keramische tegels zijn ook een populaire keuze voor buitenruimtes zoals terrassen en opritten vanwege hun weerbestendigheid. Ze kunnen ook worden gebruikt in combinatie met vloerverwarming voor extra comfort.

In samenvatting, keramische tegels zijn een veelzijdig en duurzaam materiaal dat geschikt is voor vele toepassingen in binnen- en buitenruimtes. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden, waterbestendig en beschikbaar in een breed scala aan ontwerp opties.

Badkamerproducten van keramiek:

Badkamerproducten gemaakt van keramiek, zoals wastafels, badkuipen en toiletten, zijn een populaire keuze vanwege hun hygiënische eigenschappen en stijlvolle uitstraling. Keramiek is een hard, duurzaam materiaal dat bestand is tegen vocht en warmte, waardoor het geschikt is voor gebruik in de badkamer.

  • Keramische wastafels zijn beschikbaar in verschillende stijlen, van eenvoudig en modern tot traditioneel en decoratief. Ze zijn ook beschikbaar in verschillende maten en vormen, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan ontwerpideeën.
  • Keramische badkuipen zijn ook populair vanwege hun stijlvolle uitstraling en duurzaamheid. Ze zijn beschikbaar in verschillende maten en vormen, waaronder vrijstaande badkuipen, opbouwbaden en ingebouwde baden.
  • Toiletten gemaakt van keramiek zijn een populaire keuze vanwege hun hygiënische eigenschappen en stijlvolle uitstraling. Ze zijn beschikbaar in verschillende stijlen, van eenvoudig en modern tot traditioneel en decoratief.

In samenvatting, badkamermeubels gemaakt van keramiek zoals wastafels, badkuipen en toiletten zijn een populaire keuze vanwege hun hygiënische eigenschappen, duurzaamheid en stijlvolle uitstraling. Ze zijn beschikbaar in een breed scala aan stijlen, maten en vormen, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan ontwerpideeën.

Keramische reiniging en onderhoud:

Het reinigen en onderhouden van keramische voorwerpen in de badkamer, zoals tegels, sanitair en accessoires vereist speciale aandacht om de levensduur van het materiaal te verlengen en om er voor te zorgen dat het er nog steeds mooi uit blijft zien.

Een belangrijk onderdeel van het onderhouden van keramiek is het regelmatig reinigen van het oppervlak. Dit kan worden gedaan met een milde zeep en warm water, of met een speciaal reinigingsmiddel voor keramiek. Het is belangrijk om te voorkomen dat harde of schurende reinigingsmiddelen worden gebruikt, omdat deze kunnen leiden tot beschadiging van het oppervlak.

Regelmatig ontkalken van keramische producten zoals wastafels en badkuipen kan helpen om hardnekkige vlekken en kalkaanslag te vermijden. Dit kan worden gedaan met een ontkalkingsmiddel speciaal voor keramiek.

Het is ook belangrijk om te voorkomen dat keramische voorwerpen worden beschadigd door gewichtsbelasting of het gebruik van harde schoonmaakmiddelen. Dit kan worden voorkomen door het plaatsen van een mat of een handdoek onder zware voorwerpen, zoals een badkuip of een vaatwasser, en door het gebruik van zachte doeken of sponzen voor het schoonmaken.

In samenvatting, het onderhouden van keramische voorwerpen in de badkamer vereist speciale aandacht en de juiste reinigings- en onderhoudsproducten om de levensduur van het materiaal te verlengen en er te zorgen dat het er nog mooi uit blijft zien. Dit kan worden gedaan door regelmatig reinigen met milde producten, ontkalken, voorkomen van beschadiging en gebruik van juiste producten speciaal voor keramiek.

Keramische reparaties:

Er zijn verschillende manieren om keramische reparaties uit te voeren, afhankelijk van de omvang en de aard van de schade. Hier zijn enkele algemene methoden voor het repareren van keramische producten:

  1. Gebroken of gescheurde keramische producten: gebruik een speciale lijm of kit om de stukken te verlijmen of samen te voegen.
  2. Krasjes op keramische producten: deze kunnen worden gerepareerd met een speciaal krasverwijderingsmiddel of polijstmiddel.
  3. Barsten in keramische producten: deze kunnen worden gerepareerd met een kit voor het repareren van barsten of door het gebruik van epoxy-lijm.
  4. Losse of vervallen voegen: voegen kunnen worden opgevuld met voegkit of vervangen door nieuwe voegen.

Het is belangrijk om te onthouden dat sommige reparaties besteld door een professionele reparateur moeten worden, omdat deze reparaties specifieke vaardigheden en gereedschappen vereisen.

Bad en Vloer

Een ruim assortiment met top merken voor uw badkamer, nieuwsgierig?
Bekijk onze webshop of maak gebruik van onze laagste prijs garantie door middels van een offerte check!