Alex Berens

Sinds de start van Bad en Vloer ben ik verantwoordelijk binnen onze organisatie als Marketeer, hiervoor was ik al 2 jaar bezig in dezelfde branche waardoor ik een affiniteit had met veel van onze producten en merken. Tegenwoordig ben ik hard bezig om Bad en Vloer te laten goed te vertegenwoordigen op al onze online kanalen.

Interessant artikel? , deel het!

Wat is een PVC vloer?

Geschreven door: Alex Berens

2,4 minuten leestijd

Wat is een PVC vloer precies?

Een PVC-vloer is een soort vloerbedekking die gemaakt is van polyvinylchloride (PVC) materiaal. PVC is een synthetisch kunststof polymeer dat algemeen wordt gebruikt in veel verschillende bouw- en constructietoepassingen. PVC vloeren zijn een populaire keuze voor veel verschillende omgevingen, waaronder woningen en commerciële gebouwen, vanwege hun duurzaamheid, waterbestendigheid en lage onderhoudskosten.

PVC vloeren kunnen worden gemaakt om het uiterlijk van andere vloermaterialen zoals hardhout, steen of tegels na te bootsen, en het komt in een grote verscheidenheid van kleuren en patronen. Het is gemakkelijk te installeren, waardoor het een geweldige optie is voor degenen die een nieuwe vloer willen zonder het gedoe van een ingewikkeld installatieproces.

Waarom kiezen voor een pvc vloer?

Er zijn verschillende redenen waarom iemand zou kiezen voor een PVC vloer:

  1. PVC vloeren zijn zeer duurzaam en kunnen een lange levensduur hebben, zelfs in hoog verkeer gebieden.
  2. PVC vloeren zijn gemakkelijk te onderhouden en te reinigen.
  3. PVC vloeren zijn waterdicht en daarom geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens.
  4. PVC vloeren zijn beschikbaar in een breed scala van kleuren en ontwerpen, en kunnen worden geprint om te lijken op natuurlijke materialen zoals hout, steen of marmer.
  5. PVC vloeren zijn vaak goedkoper dan natuurlijke materialen zoals hout of marmer, en zijn daarom een betaalbare optie voor veel mensen.

Verschillende montagewijze van PVC vloeren:

Er zijn verschillende manieren om PVC vloeren te installeren, waaronder:

  1. Klik-PVC: Dit is een snelle en eenvoudige manier van monteren, waarbij de panelen eenvoudig op elkaar geklikt worden zonder gebruik te maken van lijm of andere bevestigingsmiddelen.
  2. Gelijmd PVC: Hierbij wordt de PVC vloer vastgezet met lijm, wat een stevige en duurzame bevestiging geeft.
  3. Gelijmd PVC met een ondervloer: Dit is een optie als u een oneffen ondergrond heeft of als u de vloer extra stevigheid wilt geven. De PVC vloer wordt dan op een speciale ondervloer gelijmd.
  4. Los gelegd PVC: Hierbij worden de panelen losjes op de ondergrond gelegd, zonder dat ze bevestigd worden. Dit is een goede optie voor tijdelijke oplossingen.
  5. Zwevend PVC: Dit is een optie waarbij de vloer wordt gelegd op een speciale ondervloer die geluid dempt en de vloer een zwevend effect geeft.

Gratis stalen aanvragen!

We snappen dat het fijn is om thuis in alle rust je favoriete vloer(en) te zien. Raak de vloer aan, voel de embossing en ervaar hoe warm onze vloeren zijn. Vergelijk de kleuren en zie wat de kleuren doen in dag- en avondlicht. Daarom kun je bij ons gratis proefstalen aanvragen.

Benieuwd naar alle voordelen & specificaties van PVC? Klik hier om de andere blogs te bekijken.

Bad en Vloer

Een ruim assortiment met top merken voor uw badkamer, nieuwsgierig?
Bekijk onze webshop of maak gebruik van onze laagste prijs garantie door middels van een offerte check!