Alex Berens

Sinds de start van Bad en Vloer ben ik verantwoordelijk binnen onze organisatie als Marketeer, hiervoor was ik al 2 jaar bezig in dezelfde branche waardoor ik een affiniteit had met veel van onze producten en merken. Tegenwoordig ben ik hard bezig om Bad en Vloer te laten goed te vertegenwoordigen op al onze online kanalen.

Interessant artikel? , deel het!

Veiligheid in de badkamer: 5 tips

Geschreven door: Alex Berens

3 minuten leestijd

Antislipmatjes of -strips:

Antislipmatjes of –strips zijn een goede manier om uitglijden in de badkamer te voorkomen. Deze matjes of strips worden op de bodem van de douche of badkuip geplaatst en creëren extra grip, waardoor het risico op uitglijden wordt verminderd. Er zijn verschillende soorten antislipmatjes en -strips verkrijgbaar, zoals matjes met zuignapjes of strips met een zelfklevende achterkant. Het is belangrijk om te zorgen dat de matjes of strips schoon zijn en niet versleten voordat je ze gebruikt.

Handgrepen of een handdoekrek

Handgrepen of een handdoekrek bij de douche of badkuip kunnen helpen om extra steun te bieden en het risico op uitglijden te verminderen. Handgrepen kunnen worden geplaatst aan de zijkant van de douche of badkuip, waardoor je iets vast kunt houden terwijl je in- of uitstapt. Een handdoekrek kan worden geplaatst bij de douche of badkuip zodat je een handdoek binnen handbereik heeft om jezelf droog te deppen of om je handen op te drogen. Het is belangrijk om te zorgen dat de handgrepen of het handdoekrek goed zijn bevestigd en stevig zijn zodat ze de juiste steun bieden.

Voldoende licht:

Voldoende verlichting in de badkamer is belangrijk om te voorkomen dat je uitglijdt of je been stoot. Het is speciaal belangrijk om voldoende verlichting rond de douche of badkuip te hebben. Er zijn verschillende soorten verlichting die geschikt zijn voor de badkamer, zoals inbouwverlichting, wandlampen of plafondlampen. Het is aanbevolen om een heldere, niet-verblindende lichtbron te kiezen met een kleurtemperatuur tussen 2700K en 3000K voor een warme sfeer.

Verder is het belangrijk dat de schakelaar van de badkamerlampen bij de deur of dichtbij zit zodat je de verlichting gemakkelijk kunt aan- of uitzetten, ook als je uit de douche of bad komt.

Een extra stap die je kunt nemen is een nachtlampje in de badkamer zetten, zodat je ‘s nachts niet hoeft te worstelen met het zoeken van de schakelaar.

Elektrische apparaten veilig opbergen!

Het is belangrijk om elektrische apparaten zoals haardrogers, scheerapparaten en föhns uit te zetten wanneer je ze niet gebruikt om veiligheidsredenen. Wanneer deze apparaten worden achtergelaten aan, verhoogt dit het risico op brand. Bovendien, deze apparaten kunnen oververhit raken en een brandgevaar vormen als ze te lang aanstaan.

Het is ook aanbevolen om deze apparaten niet in de badkamer te gebruiken, aangezien vochtige omgevingen het risico op elektrische schokken kunnen verhogen. Het is beter om deze apparaten in een droge omgeving te gebruiken, zoals een slaapkamer of een badkamer met een goede ventilatie.

Als je elektrische apparaten gebruikt in de badkamer, zorg dan dat ze veilig zijn en dat ze voldoen aan de veiligheidsvoorschriften. Let ook op de verlengsnoeren, zorg dat deze droog zijn en dat de snoer niet beschadigd is.

Té heet water in de badkamer!

Het is inderdaad belangrijk om voorzichtig te zijn met heet water in de badkamer, omdat de temperatuur van het water hoog genoeg kan zijn om brandwonden te veroorzaken. Het is aanbevolen om de temperatuur van het water te controleren voordat je in bad gaat of onder de douche stapt, en om voorzichtig te zijn wanneer je de kinderen in bad doet of ze onder de douche helpt.

Bad en Vloer

Een ruim assortiment met top merken voor uw badkamer, nieuwsgierig?
Bekijk onze webshop of maak gebruik van onze laagste prijs garantie door middels van een offerte check!