Alex Berens

Sinds de start van Bad en Vloer ben ik verantwoordelijk binnen onze organisatie als Marketeer, hiervoor was ik al 2 jaar bezig in dezelfde branche waardoor ik een affiniteit had met veel van onze producten en merken. Tegenwoordig ben ik hard bezig om Bad en Vloer te laten goed te vertegenwoordigen op al onze online kanalen.

Interessant artikel? , deel het!

Waar moet je aan denken bij een badkamerrenovatie?

Geschreven door: Alex Berens

5,1 minuten leestijd

Badkamerrenovatie, het proces:

Er zijn verschillende stappen die genomen moeten worden bij het uitvoeren van een badkamerrenovatie.

De eerste stap is het maken van een plan, waarbij de wensen van de eigenaren worden besproken en er een ontwerp gemaakt wordt. Vervolgens moeten er vergunningen aangevraagd worden indien nodig. Dan volgt het uitvoeren van de daadwerkelijke renovatie, waarbij de oude badkamer wordt gesloopt en de nieuwe badkamer wordt gebouwd. Aan het einde moet de badkamer worden gecontroleerd en getest om ervoor te zorgen dat alles naar behoren werkt.

Houd er rekening mee dat badkamerrenovatie een tijdrovend en kostbaar proces kan zijn. Voordat je begint, is het verstandig om een professionele aannemer in te huren die ervaring heeft met badkamerrenovatie en de benodigde vergunningen en verzekeringen heeft. Ook is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je een realistisch budget hebt en dat je het financiële aspect goed overweegt voordat je begint met de renovatie.

In deze blog helpen we je graag op weg!

Kosten badkamerrenovatie:

De kosten voor een badkamerrenovatie kunnen variëren afhankelijk van de omvang en de uitgebreidheid van het project. Kleinere veranderingen zoals het vervangen van de tegels of het vervangen van sanitair kunnen enkele honderden tot enkele duizenden euro’s kosten. Terwijl een complete badkamerrenovatie, waarbij bijvoorbeeld de indeling wordt aangepast of extra voorzieningen worden toegevoegd, kan kosten van 7000 tot 25.000 euro.

De kosten zijn afhankelijk van de materialen die gebruikt worden, de grootte van de badkamer, en de moeilijkheidsgraad van de renovatie. Bovendien kosten van arbeidslonen en het inhuren van een professionele aannemer of badkamerspecialist kan sterk variëren per regio.

Er zijn ook enkele extra kosten die moeten worden overwogen zoals vergunningskosten, kosten voor verwijdering van afval, kosten voor eventueel verhuizen van water- en elektriciteitsleidingen, en eventueel het huren van een opslagplaats voor tijdelijk opbergen van jouw meubels en spullen tijdens de renovatie. Bij Bad en Vloer kan alles op de gewenste datum geleverd worden.

Het is aan te raden om offertes op te vragen bij verschillende aannemers en een budget op te stellen voordat je begint met de renovatie. Dit kan je helpen om realistische verwachtingen te hebben over de kosten van het project en ervoor te zorgen dat je voldoende geld beschikbaar hebt voor de renovatie. Bovendien kan het ook uitstekend zijn om een financiële buffer in te bouwen om onverwachte kosten op te vangen. Gelukkig hebben wij bij Bad en Vloer lange garanties, de beste merken en 24/7 service, om zo eventuele onzekerheden te vermijden.

Soorten badkamerrenovatie

Kleine badkamer

  • Een kleine badkamer is vaak minder dan 5 vierkante meter groot. Bij een renovatie van een kleine badkamer wordt vaak gefocust op het optimaliseren van de ruimte door bijvoorbeeld slimme opbergoplossingen te gebruiken en het plaatsen van een compacte inrichting. Dit kan zijn door het vervangen van het sanitair, tegels, verlichting of een nieuwe opstelling. Bekijk hier onze verschillende instapklare badkamers

Gemiddelde badkamer

  • Een gemiddelde badkamer is vaak tussen de 5 en 8 vierkante meter groot. Bij een renovatie van een gemiddelde badkamer kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor een nieuwe inrichting of het vervangen van sanitair. Er is meer ruimte voor creatieve oplossingen zoals een inloopdouche of een ander soort wastafel of bad. Bekijk hier onze verschillende instapklare badkamers.

Grote badkamer

  • Een grote badkamer is vaak groter dan 8 vierkante meter. Bij een renovatie van een grote badkamer kan er veel meer aandacht besteed worden aan luxe opties zoals bijvoorbeeld een badkamermeubel, vrijstaand bad en andere toebehoren. Ook kan er meer aandacht geschonken worden aan een specifieke opstelling en indeling. Bekijk hier onze verschillende instapklare badkamers.
    Houdt er wel rekening mee dat bovenstaande geen harde regels zijn en dat de grootte van de badkamer niet het enige criterium is om te beslissen welke renovatie er moet plaatsvinden.

Waar moet ik allemaal aan denken bij een badkamerrenovatie, op een rij:

Samenvattend alle punten waar je op moet letten bij een badkamerrenovatie:

  1. Budget: Bepaal eerst hoeveel geld je beschikbaar hebt voor de renovatie en houd rekening met eventuele extra kosten die kunnen ontstaan tijdens het project.
  2. Ontwerp: Bedenk welke veranderingen je wilt aanbrengen in jouw badkamer, zoals het vervangen van de tegels, het vervangen van sanitair, of het veranderen van de indeling. Het is aan te raden om een professioneel ontwerp te laten maken, zodat je een helder beeld krijgt van hoe de badkamer er uiteindelijk uit gaat zien.
  3. Aannemer: Zoek een professionele aannemer met ervaring in badkamerrenovaties en vraag om referenties. Vergelijk offertes van verschillende aannemers en huur degene in met wie je het meest comfortabel voelt. Bij Bad en Vloer hebben wij een selectie ervaren aannemers die voor verschillende prijzen jouw badkamer renoveren, afhankelijk van de grootte en moeilijkheidsgraad. Doe de offerte check!
  4. Planning: Maak een planning voor het project, inclusief de tijd die nodig is voor het verkrijgen van vergunningen, het verwijderen van de oude badkamer en het installeren van de nieuwe. Houd rekening met de eventuele tijd die nodig is om eventuele problemen op te lossen.
  5. Provisie voor onverwachte kosten: Houd rekening met het feit dat er altijd onverwachte kosten kunnen ontstaan, zoals het aantreffen van oude leidingen die vervangen moeten worden. Het is verstandig om een buffer in te bouwen in het budget voor onverwachte kosten.
  6. Gedetailleerde specificaties: Zorg voor gedetailleerde specificaties voor de werkzaamheden, materialen en andere aspecten van de renovatie. Dit zorgt dat er geen miscommunicatie is tussen jou, de aannemer en eventuele andere betrokkenen.
  7. Timing: Bedenk of de renovatie gedaan kan worden tijdens jouw normale bewoning of dat verhuizen tijdelijk noodzakelijk is. Bespreek dit met jouw/onze aannemer en weeg de verschillende opties af.

Bad en Vloer

Een ruim assortiment met top merken voor uw badkamer, nieuwsgierig?
Bekijk onze webshop of maak gebruik van onze laagste prijs garantie door middels van een offerte check!