Alex Berens

Sinds de start van Bad en Vloer ben ik verantwoordelijk binnen onze organisatie als Marketeer, hiervoor was ik al 2 jaar bezig in dezelfde branche waardoor ik een affiniteit had met veel van onze producten en merken. Tegenwoordig ben ik hard bezig om Bad en Vloer te laten goed te vertegenwoordigen op al onze online kanalen.

Interessant artikel? , deel het!

Waarom kiezen voor LED verlichting in je badkamer?

Geschreven door: Alex Berens

3,5 minuten leestijd

Wat is LED verlichting?

LED verlichting staat bekend om haar energie-efficiëntie, lange levensduur en duurzaamheid in vergelijking met traditionele gloeilampen. Een LED lamp heeft een levensduur van tot wel 50.000 branduren. LED lampen zijn ook zeer veelzijdig en komen in een reeks kleuren, maten en vormen. Ze kunnen worden gebruikt in een verscheidenheid van toepassingen, waaronder badkamerverlichting, spiegelverlichting en sfeerverlichting.

Waarom kiezen voor LED en niet voor andere lichtbronnen?

Een van de belangrijkste voordelen van badkamer LED verlichting is de energie-efficiëntie. LED lampen verbruiken tot 75% minder energie dan gloeilampen en gaan tot 25 keer langer mee. Dit betekent dat je op de lange termijn geld bespaart op energierekeningen en vervangingslampen.

Naast energie-efficiëntie en veelzijdigheid is badkamer LED verlichting ook milieuvriendelijk. Het bevat geen kwik zoals sommige andere soorten verlichting en is gemakkelijk te recyclen.

Kortom, badkamer LED verlichting is een geweldige keuze voor veel verschillende toepassingen vanwege de energie-efficiëntie, lange levensduur en veelzijdigheid.

Aandachtspunten voor LED verlichting in jouw badkamer:

Bij het kiezen van LED verlichting voor jouw badkamer moet je rekening houden met verschillende punten:

 1. Helderheid: De helderheid van de LED verlichting hangt af van de grootte van jouw badkamer en de hoeveelheid natuurlijk licht die de badkamer ontvangt. Je zult badkamer LED verlichting willen kiezen die helder genoeg is om voldoende verlichting te bieden, maar niet zo helder dat het verblindend is.
 2. Kleurtemperatuur: Badkamer LED verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleurtemperaturen, variërend van warm wit (2700K) tot koel wit (5000K). Warm witte LED verlichting is het beste voor het creëren van een gezellige, uitnodigende sfeer, terwijl koel witte LED verlichting het beste is voor taken die meer gerichte verlichting vereisen, zoals het aanbrengen van make-up of scheren.
 3. Duurzaamheid: Badkamer LED verlichting is over het algemeen duurzamer dan traditionele verlichtingsbronnen en heeft een langere levensduur, wat je op de lange termijn geld kan besparen op het vervangen van lampen.
 4. Waterbestendigheid: het is belangrijk om badkamer LED verlichting te kiezen die geschikt is voor gebruik in natte ruimtes om ervoor te zorgen dat deze veilig is en niet beschadigd raakt door vocht of kortsluiting veroorzaakt.
 5. Compatibiliteit met andere badkamerarmaturen: je zult LED verlichting willen kiezen die compatibel is met de gehele badkamerinrichtingen, zoals spiegels en andere verlichtingsbronnen, om een naadloze samenhangende look te garanderen.

Directe en indirecte verlichting, de belangrijkste verschillen:

Indirecte verlichting is licht dat wordt gereflecteerd of weerkaatst door een oppervlak voordat het een gebied verlicht. Het wordt vaak gebruikt om een zachter meer diffuus badkamerlicht te creëren dat minder sterk is en gemakkelijker voor de ogen. Indirecte verlichting wordt vaak gebruikt om een aangename en ontspannen sfeer in een ruimte te creëren.

Directe verlichting daarentegen is badkamerlicht dat rechtstreeks door een lichtbron wordt uitgestraald en rechtstreeks op een gebied of object schijnt. Het creëert een meer gericht en intens licht dat zeer geschikt is voor plekken die meer licht vereisen, zoals je make-up of scheerspiegel.

Voor- en nadelen van LED verlichting op een rijtje:

Voordelen:

 • Energie-efficiëntie: LED lampen gebruiken minder energie dan traditionele gloeilampen, wat geld kan besparen op de energierekening en de uitstoot van broeikasgassen kan verminderen.
 • Lange levensduur: LED lampen hebben een langere levensduur dan de meeste andere soorten verlichting, wat betekent dat ze minder vaak vervangen hoeven te worden.
 • Duurzaamheid: LED lampen zijn beter bestand tegen stoten, breuk en trillingen dan andere soorten lampen, waardoor ze zeer geschikt zijn voor gebruik in bijvoorbeeld families met kinderen.

Nadelen:

 • Initiële kosten: LED lampen kunnen hogere kosten hebben dan traditionele gloeilampen, hoewel ze na verloop van tijd geld kunnen besparen dankzij hun energie-efficiëntie en lange levensduur.
 • Beperkt dimbereik: Sommige LED lampen werken mogelijk niet met alle dimmers en kunnen niet tot zeer lage niveaus worden gedimd.
 • Kwaliteit varieert: Er kunnen aanzienlijke variaties zijn in de kwaliteit van LED lampen, dus het is belangrijk om een gerenommeerd merk te kiezen.
 • Lichtkwaliteit: Sommige mensen vinden de lichtkwaliteit van LED lampen minder warm en uitnodigend dan traditionele gloeilampen.

Bad en Vloer

Een ruim assortiment met top merken voor uw badkamer, nieuwsgierig?
Bekijk onze webshop of maak gebruik van onze laagste prijs garantie door middels van een offerte check!